Jij bent een hardwerkende ondernemer* of professional, maar bovenal ben je een bevlogen mens.

Als jij lekker in je vel zit, dan voel je dat je er toe doet! Je krijgt de waardering van de mensen om je heen en je merkt dat je een positieve invloed op hen hebt. Dat voelt goed! 

Je bent ook iemand die er voor open staat om altijd iets nieuws te leren. Mensen houden van jouw bijna lichte en speelse manier van functioneren. Tegelijkertijd sta je bekend om je daadkrachtige en vindingrijke karakter. Je bent de persoon die regelmatig ‘de kar trekt’. Jij hoeft werk en privé niet strikt gescheiden te houden, jij komt regelmatig fluitend thuis van je werk. 

Dit gevoel gun ik iedere ondernemer en professional. Zo zou het moeten zijn, maar zo is het lang niet altijd. 

Als jij niet lekker functioneert, thuis en in je werk, dan merk je dat jouw gedreven energie langzaam maar zeker weglekt. Je ziet ‘het grotere plaatje’ niet altijd meer scherp, en je raakt in je werk het overzicht soms kwijt. ‘Weer het zelfde liedje’, ‘welke prioriteiten moet ik stellen?’, ‘waar wil ik heen in mijn rol of met mijn bedrijf?’. Het zijn zaken die je regelmatig bezig houden. Je merkt dat je steeds vaker wordt opgeslokt door allerlei onbelangrijke details, en eigenlijk voel jij je niet echt gewaardeerd in wat je levert. Op je werk en thuis lopen de relaties niet meer zo soepel als je zou willen. Het voelt niet goed. 

‘Je redt het wel’, zeg je vaak tegen jezelf. Natuurlijk, zo zit je in elkaar, dus je zet weer een tandje bij.  

Maar hoewel je hard blijft doorwerken, voel je dat je in verhouding niet meer goed vooruit komt. 

* ondernemer zonder personeel

Het hoeft niet zo te gaan! 

Ik ben Barbara, Business Psycholoog, en ik ga 1 dag met je in gesprek. In dit gesprek ontdek je waarom je nu niet vooruit komt én wat je kunt doen om wel weer met bevlogenheid te kunnen werken én thuis te komen! Niet alleen op de dag na ons gesprek, maar op alle dagen die daarop volgen. Waarom in één dag? Een dag is een belofte van totale focus op jou, daar zit de sleutel. De kleinste details geven jou in 1 dag zicht op jouw grotere plaatje.

Wat gaan we doen in 1 dag? 

Op deze dag gaat jouw grotere plaatje zich aan jou manifesteren. Dit plaatje laat je zien waarom jij steeds opnieuw weer vast loopt, en welke invloed jij hebt om per direct  de kant op te bewegen die wezenlijk bij jou past. Dit gesprek is geen loopbaan coaching, het gaat een heel stuk dieper. 

We maken deze dag een ‘reis’ door jouw verleden en ontdekken hoe jouw ‘lading’ uit je verleden je maakt tot wie je vandaag bent. Daarna gaan we ontdekken hoe je in de toekomst kunt worden wie je écht bent. 

Op deze dag ontdek je wat jij nodig hebt, en waar je op een nog dieper niveau naar verlangt. Je ontdekt ook wat je nu nog regelmatig, vaak vanuit een diepgewortelde angst, uit de weg gaat. Wat je zelf niet aangaat, kun je nooit aan een ander bieden. Je wordt door deze dag weer eigenaar van jouw koers. Hiervoor gaan we hard op zoek naar de antwoorden op de volgende vragen:

 • Wat zijn jouw echte kernbehoeften en welke diepere verlangens liggen daaronder?
 • Welke diepe overtuigingen (scripts) houden je in de greep?
 • Met welk gedrag duw je nu nog lastige of angstige gevoelens structureel weg?
 • Wat was jouw oorspronkelijke droom als ondernemer of professional om dit bedrijf te starten of dit vak te kiezen?
 • Strookt dit beeld nog met de realiteit?
 • Wat is jouw meest duurzame bron: jouw unieke vermogen, van waaruit je voortaan gaat koersen?

Door deze vragen grondig te onderzoeken ontdek je wat je tot nu toe altijd heeft geremd en hoe je weer echt vooruit komt. Je gaat door dit gesprek de ruimte ervaren om jezelf opnieuw uit te vinden zodat je weer met gedreven energie en ontspannen hoop aan het werk kunt, zodat jij weer fluitend thuis komt.

Belangrijkste resultaten na 1 dag
INZICHT, OVERZICHT, UITZICHT

  Je begrijpt feilloos hoe jij ‘geladen’ bent (jouw emotionele DNA)
  Je hebt jouw unieke kern behoeften en dieper liggende verlangens scherp in beeld
  Je hebt inzicht in het patroon dat je nu remt, jouw energie opslokt en je leert hoe je dit structureel doorbreekt
  Je ontdekt jouw meest duurzame bron; jouw unieke vermogen, en hoe deze bron de drijvende kracht in jouw bedrijf en werk wordt
  Je kunt concrete plannen maken voor jouw ambitie, producten en diensten in de nabije toekomst, je verspilt niet langer gedreven energie, tijd en al die andere waardevolle middelen 

Boek nu een goed gesprek van 1 dag
Barbara van Lodensteijn eigenaar Grip door Visie

Waarom met mij? 

Als Business Psycholoog heb ik 25 jaar ervaring op het snijvlak hoe je gedreven energie vertaalt naar rendabele concrete resultaten in jouw werk of bedrijf. 

Wat mij onderscheidt van de meeste business coaches (naast opleiding) is dat ik niemand aanspoor om hun passie na te jagen. Dat kan zonder het nodige ‘graafwerk’ in wie je bent en de juiste kennis weleens heel verkeerd uitpakken. Hoe jij je werk doet als ondernemer of professional heeft een direct verband met hoe jij gevormd (‘geladen’) bent. Deze ‘lading’ gaat dan ook in alles wat je doet zitten. Door de ‘ballast’ weg te halen die jou niet langer dient, ontstaat de ruimte die nodig is om waardevol te zijn in wie jij bent. 

Mijn doel is om jouw unieke vermogen voortaan als drijvende kracht in te zetten in jouw bedrijfsvoering of in jouw carrière. 

Ik vertrouw op mijn ruime ervaring als Klinisch & Business psycholoog en op de ervaringen die ik van het leven en van mijn klanten heb meegekregen. Inmiddels ben ik met talloze van hen meereist op weg naar hun volgende bestemming. Zonder uitzondering geven ze terug dat het ontdekken van hun unieke vermogen verreweg het belangrijkste vertrekpunt is geworden voor hun toekomstige keuzes. 

Meer weten over de werkwijze van Grip door Visie?

Grip door Visie werkt met een 3 stappen plan dat gebaseerd is op de principes van de psychodynamische systeemtheorie, op de Double Healix methode (‘de reis van de Held‘) en op de wetmatigheden uit de visionaire bedrijfskunde (o.a. Collins, Allen, Drucker, Covey).

De 3 stappen bestaan uit: 

Het vinden van jouw unieke vermogen. Dit is de bron voor jouw inspiratie, motivatie en richting: Een goed gesprek van 1 dag.

Het laden van jouw unieke vermogen in jouw leiderschapsstijl, de algehele bedrijfsvoering, processen programma’s en projecten. Je ontwikkelt een visie die vertaald is naar alle activiteiten die jij of jouw bedrijf doet. Zo krijg je direct grip op jouw resultaten: Business / incompany trajecten of ½ dag coachings.

Het sturen op de resultaten die jij in de nabije toekomst wilt bereiken. Je hebt een tastbaar systeem (OGSM) in handen waarmee je kunt sturen: Business/ incompany trajecten of ½ dag coachings.

Meer

Ervaringen van andere ondernemers en professionals die een goed gesprek voerden

‘Voor mij was het gesprek een enorm rijk gerecht in een snelkookpan’.

‘Er is nooit eerder zo goed naar me geluisterd. Ik kon bij Barbara blootleggen wat ik normaal voor mijzelf houdt. Het heeft grote impact gehad op de keuzes die ik voortaan maak voor mijzelf en voor mijn bedrijf.’ (R.G: ondernemer)

‘Het is ongelofelijk treffend hoe snel Barbara het totaalplaatje kan laten zien. Ze rijgt wezenlijke details op een diepe laag stevig aan elkaar en ze heeft een heel scherp oog voor synchroniciteit. Dat maakte de sessie bijna magisch!’(A.v.G. Arbeid en Organisatie Psycholoog & Leiderschapstrainer)

‘Barbara heeft mij geleerd te kijken naar mijn unieke vermogen en de link gelegd naar het fundament van mijn onderneming. Haar stijl is een combinatie van diepe interesse en intelligente scherpte. Ik ken niemand die dit zo kan bewerkstelligen.’ (J.B. Psycholoog en auteur van diverse boeken op het gebied van emotie expressies, leiderschapscoach)

 ‘Als ik terugdenk aan deze sessie, dan krijg ik opnieuw kippenvel, vertrouwen, energie en inspiratie! Ik heb overzicht op het grotere plaatje en kan weer vooruit.’(K.B: personal coach)

‘Mijn inzicht in wie ik ben is vergroot en onderbewuste drijfveren zijn aan het licht gekomen. Deze kan ik nu aanboren en inzetten op dat waar ik heel gepassioneerd over ben. Het is gesprek van een hele dag is echt een verruiming voor mij als directeur en als persoon geweest.’ (E.v.N: Directeur HR / Nordic countries)

‘Mijn zakenpartner en we kwamen bruisend van energie en goede moed weer naar buiten. Zonder Barbara waren wij nooit zover gekomen’ (L.L en S.V co – founders, teamleider en ondernemer) 

Meer

Hoe ziet de dag eruit en wat heb je nodig?

Aan de hand van onder andere filmfragmenten, een psychologisch kaartendeck en diverse oefeningen voeren we een goed gesprek over jou. Dit gesprek vindt plaats in een fijn huiselijk kantoor, midden in een bosrijke omgeving. Je hebt tijd om tussendoor buiten even te dwalen en zaken te laten landen. 

Jij bent een ondernemer of professional die bovenal zin, moed en toewijding heeft. Je weet: als ik in 1 dag wil vliegen, dan moet ik durven springen; in ‘de vrije val’ zit de grootste waarde. Dit gesprek is uitstekend geschikt voor mensen die van zorgvuldige aandacht, scherpte en diepgang houden. ‘It is not a walk in the parc’. 

Geen zorgen, je zult aan het einde van de dag zacht landen. Je gaat naar huis met iets concreets in je hand, jouw duurzame bron en de ‘tools’ die je nodig hebt om duurzame volgende stap te zetten. 

Check of een goed gesprek van 1 dag iets voor jou is 

✔ Herken jij jezelf in één of meer van de onderstaande situaties of gevoelens? 

Persoonlijk 

 • Je hebt het idee dat je regelmatig wordt opgeslokt door details en niet meer bezig bent met de essentie; alsof je jezelf langzaam verliest.
 • Je voelt minder ruimte voor anderen. Hoewel je weet dat ze het verdienen, lukt het je niet om zorgvuldige aandacht over iedereen te verdelen.
 • In je lichaam ervaar je een zeurend of beklemmend gevoel. Je adem zit hoog en het lukt je niet goed om jezelf te ontspannen.

Balans Privé & Werk

 • Het voelt alsof er te veel gewicht op je schouders drukt wat je niet kunt afschudden (een gevoel van zwaarte of onrust).
 • Je vindt het lastig om een bepaalde waarheid onder ogen te zien.
 • Je merkt dat de kwaliteit van je relaties achteruit gaan. De mensen om je heen lijken jou niet te horen en/of je voelt niet voldoende geduld om echt naar hen te luisteren.
 • Jouw weerstand gaat achteruit, je piekert veel en je voelt je lang niet altijd fit.

Op jouw werk 

 • Je mist het krachtige gevoel van inspiratie en richting (diep van binnen twijfel je soms over jouw keuzes).
 • Je voelt te weinig motivatie om nieuwe plannen te maken (terwijl dat juist nu zo belangrijk voor je is).
 • Jouw zorgen of angst voor de toekomst lijken je soms te ‘verlammen’.
 • Je voelt dat je door moet, maar eigenlijk voel jij je ergens ook uitgeput.

Heb je minimaal vijf keer (een deel) van de vraag met ja beantwoord? Lees dan verder. 

Zou je dit willen? 

Persoonlijk 

 • Je voelt de tijd en ruimte om vooruit te kijken, en weet dat wat je doet klopt en geregeld is.
 • Je voelt aan anderen dat jij toegankelijk, onbevooroordeeld en aandachtig voor hen bent. Dat maakt dat je nog meer zin hebt in meer beweging.
 • Je voelt de rust om niet gelijk op te springen en aan de gang te gaan, maar in plaats daarvan durft je bewust gebruik te  maken van de rust.

Balans Privé & Werk 

 • Je voelt wilskracht en doet je werk weer met toewijding, je komt geïnspireerd en bevlogen thuis. 
 • ‘You walk the talk’. Je voelt de moed om de waarheid onder ogen te zien of om een bepaalde zekerheid te offeren. Je voelt een natuurlijk overwicht in je rol, dat geeft je comfort en gemak. 
 • Je voelt compassie want je bent echt van waarde voor anderen. Je bent je heel bewust van jouw kwaliteit, en je voelt je tegelijkertijd ergens ook bescheiden. 

Op jouw werk 

 • Je bent gemotiveerd om jezelf of je team te vernieuwen en voelt de ruimte om te ‘spelen’ met nieuwe ideeën, lichtheid, dynamiek en ontspannen hoop. Je gaat met gemak diverse uitdagingen aan, je pakt de voorbeeldrol op. Daarin ervaar je focus, rust en eenvoud. 
 • Je voelt voldoende zelfvertrouwen bij je plannen om anderen enthousiast te maken. Je voelt dat je jezelf echt manifesteert en daardoor heb je ruimte om de mensen om je heen te laten stralen.

Heb je minimaal vijf keer (een deel) van de vraag met ja beantwoord? Dan is een goed gesprek absoluut iets voor jou. Je kiest er bewust voor om jezelf en daarmee anderen in jouw omgeving en team in een krachtige beweging te zetten. 

Boek nu een goed gesprek van 1 dag

Waarom is een goed gesprek van 1 dag juist nu wezenlijk? 

Als ondernemer ben jij zeker op dit moment het belangrijkste onderdeel van jouw onderneming. Je hebt zicht op de markt, op de doelgroep, het team en de cijfers. In het grote plaatje kun je soms de blik op jezelf of jouw onderneming kwijt raken. 

Als professional ben jij zeker op dit moment het belangrijkste onderdeel van de onderneming. Je hebt direct zicht op de klant, het product, de processen en de dynamiek in het team. In dat grote plaatje kan ook jij soms de blik op jezelf of de onderneming kwijt raken. 

Als drijvende kracht ben jij het verplicht aan je jezelf en aan de onderneming om onderhoud te plegen aan de motor; jijzelf.  

Wil je meer lezen over de oorzaken waarom je bent vastgelopen? 

Persoonlijk In een notendop

Zolang alles in beweging is hoef je geen pijn te voelen of een verbinding aan te gaan. Hoewel dat een veilige strategie lijkt, verlies je het contact met jezelf en met anderen. Dat waar je bang voor bent is precies hetgeen wat er gaat gebeuren. 

Balans Privé & Werk 

Zolang je geremd voelt om  jouw kernbehoefte op 1 te zetten of wellicht iemand eens flink de waarheid te zeggen, ben jij niet echt zichtbaar. 

Dat geldt omgekeerd ook voor een pijnlijke waarheid niet onder willen zien. Je verliest  de compassie voor dat wat echt belangrijk voor je is. Het lukt je niet meer om toegewijd aan jezelf, of van waarde voor anderen zijn. 

Werk 

Als je overweldigd raakt omdat je niet kwetsbaar kunt zijn raakt je langzaam het overzicht kwijt. Je kunt jezelf en anderen niet meer overtuigen met jouw plannen of motiveren omdat je geen inspirerend vooruitzicht hebt te bieden.

 

Meer

Heb je twijfels bij het effect van een goed gesprek in 1 dag? 

De twijfel kan ik me voorstellen, regelmatig een uur met iemand spreken kan ook heel prettig werken. Soms wil je dingen even laten bezinken. Echter in een uur gebeurt er meestal veel minder dan in een lange sessie. Het brein werkt op een manier dat het toelaat wat je aankunt en dat is vaak meer dan je denkt. 

Het kan zijn dat je sneller slagen wilt maken. Het voordeel van een dag is dat je direct de hele reis maakt en je niet steeds ‘opnieuw’ hoeft te vertrekken. In 1 dag zie je vanuit verschillende details direct het grotere plaatje waardoor geen tijd informatie verliest. Je gaat in 1 keer goed op pad.  

Mocht je samen verder willen werken aan concrete vervolgstappen dan zijn er na deze dag 1/2 dag sessies (business coaching) of kun je als ondernemer de route van een incompany traject kiezen. 

‘Barbara trekt je echt door de moeilijke fases heen’.

Boek nu een goed gesprek van 1 dag