Voor leiders die regie op de dag van morgen willen. 

Een onderneming met een krachtige visie weet precies waar ze geen aandacht aan moet besteden. Ze houdt geen 100 ballen in de lucht, maar weet precies waar ze naar toe beweegt. Visionaire bedrijven presteren minimaal 50 % beter dan vergelijkbare bedrijven.  Waarom? Ze zijn niet bang voor ‘kiespijn’.

Het systeem (vergelijkbaar met een vliegwiel) focust zijn middelen telescopisch op de visie, gaat versnellen en draaien op eigen kracht terwijl het tegelijkertijd zijn eigen problemen oplost.

De visie motiveert de juiste mensen en klanten en zorgt voor een sterke samenhang tussen de uitdagende doelstellingen in de nabije toekomst en de dagelijkse resultaten. Een visie gedreven bedrijf heeft het lef om te kiezen en zich aan die keuze te houden.

Vliegwielsysteem: Grip door Visie Transitietraject

Een visionair bedrijf heeft een Yin (de droom) én Yang (de Visie; uitdaging) energie. Het is nooit een kwestie van of of.  Deze paradox vormt de motor voor de besturing en is de driver onder de cultuur.

Het vertrekpunt is: ‘ hoe ben jij geladen als mens en ondernemer, en heb je dit kunnen vertalen in een bestaansrecht voor jouw bedrijf?’ De volgende vraag: ‘wat is jouw ‘toverformule’ en is er voldoende diversiteit in jouw aanbod en verdienmodel? Kan het bedrijf een stootje hebben en heeft het voldoende veerkracht en creativiteit om zijn eigen problemen op te lossen?’

Het unieke vermogen van de ondernemer (s) wordt in dit traject geladen in de dagelijkse bedrijfsvoering. Hiervoor gebruiken we een flexibel ‘framework’ De OGSM: Objectives (Visie) – Goals – Strategy – Measures.

De Visie wordt concreet vertaald naar meetbare doelen (denk aan BHAG’s), naar realistische compacte strategieën en concrete acties. Omdat de cultuur is geladen door de ‘lading’van de oprichters (internal branding) is de ‘How’ nu een speelterrein van de experts op de vloer geworden waarop ze ook daadwerkelijk uit de voeten kunnen.

Vanuit de meer jarenvisie (Businessplan) worden de planningslijnen vertaald naar een strategische (bestuursniveau), tactische (MT) en operationele (experts op de vloer) cyclus.

Masterclass: Future Proof Your Business

In een workshop van een dag reizen we langs de 12 fases van visionair ondernemerschap. Vanuit droomkracht werken we naar de verantwoordelijkheid nemen voor de ontwikkeling van het bedrijf, dit is een eigen entiteit en het belang hiervan staat voorop. Pas dan kan er  weerstand worden opgebouwd.

Als ondernemer ga je je verdiepen in jouw unieke vermogen en  jouw blik op je besturing verbreden. Je wordt getest op cruciale overgangen, volgt jouw bedrijf de juiste route en gaat het consolideren of maakt het steeds opnieuw de zelfde reis?

Hoe ga je als founder (s) om met de crisissen waar het bedrijf onvermijdelijk door heen gaat en welke geleerde lessen kunnen van daaruit worden toegepast voor de vervolgstap?

Doel is om een duidelijke visie te ontwerpen waar iedereen in het bedrijf met een rechte rug achter kan staan (walk the talk). Een visionair bedrijf streeft naar een duurzame bestaan en waardevolle winst. Hoe deze ‘alchemie’ werkt wordt tijdens deze reis onthuld.

business coaching

Het Vliegwiel

Voor ondernemers die een ijzersterk vliegwiel willen

Werkwijze
Vanuit de missie en visie bewegen we naar een stevig organisatie fundament, gedreven medewerkers en grip op de ontwikkeling en besturing. Geschikt voor gedreven ondernemers met slagvaardige bedrijven (maximaal 25 werknemers).

Kosten
Op aanvraag

Meer informatie

  Masterclass Future Proof your business

Voor ondernemers die hun teams willen inspireren

Werkwijze
Dit is een Masterclass van 1 dag waarin de alchemie tussen een bevlogen visie en sterke besturing via een intense reis wordt onthuld aan ondernemers en teams
. Geschikt voor bestuurders, MT’s en teams met lef.

Kosten
€1850,- (maximaal 10 personen)

Meer informatie
Losse gesprekken € 140,-  Dagtarief  € 1250,- Dagdeeltarief: € 625,- exclusief btw en reistijd/kosten

Wat leveren deze trajecten jou op?

  • Een scherp beeld bij het unieke onderscheidende vermogen van jouw bedrijf
  • Inzicht in de energielekkages in de cultuur, structuur en processen
  • Een gemeenschappelijk visie waar mensen zich bij betrokken voelen
  • Een visie gedreven organisatiefundament
  • Alignment tussen de visie en de dagelijkse acties
  • Het model waarmee je de visie borgt in de vezels van jouw organisatie

Voor Wie?

  • Voor leiders
  • Voor ondernemers