Reviews

Chris Schaap (Bedrijfsgroei Taco Oosterkamp)Heerlijk dat ze ondernemers snapt! 

Ik heb lang gezocht naar wat mijn echte drijfveren zijn en waar ik naartoe wil bewegen. Dat heb ik echt ontdekt in een goed gesprek van een dag. Ik heb nu niet alleen meer rust en visie op wat mijn droom is als ondernemer, maar ook als mens! 

Barbara kan niet alleen ontzettend goed luisteren, ze stelt vooral de juiste vragen. Ze heeft ruimte voor emotie zonder daarbij onnodig lang te blijven hangen of door te blijven graven. Barbara helpt je snel je gedachten en emoties te structureren en dan komt ze met je tot actie. Ze werkt o.a. met filmfragmenten. Het is enorm verrassend wat jouw gekozen filmfragment je over jezelf vertelt! Het is heel tastbaar; als een kapstok waar je steeds op terug kunt vallen. 

De opbouw van de sessie was heel goed: ‘s ochtends kom je tot de kern en de middag gaat over de aanpak. Je ziet snel jouw grotere plaatje, jouw obstakels en welke aanpak daarbij helpt. 

Ik heb nu meer zicht in hoe ik als mens en ondernemer in elkaar zit, hoe ik mezelf tegenwerk en waar ik op kan letten. Ik heb de handvatten om een heldere koers voor de toekomst uit te stippelen en heb er zin in. Door de duidelijke routekaart die ze aanreikt ging ik aan het eind van de dag naar huis met concrete praktische oplossingen die ik direct kan inzetten. 

De combinatie van psychologie en de praktische business toepassing is heel erg fijn. De prijs kwaliteit is goed verhouding.  Ik kan Barbara van harte aanbevelen aan elke ondernemer die op een hoog niveau snel en diepgaand wil sparren. Fijn om in de toekomst nog een keer op haar als gids terug te kunnen vallen met de geleerde lessen in dit gesprek van een dag. Ik merk dat er op een dieper level zaken in gang zijn gezet. Aanrader! 

Richard Groot Deining
Verandertraject Grip door Visie

Grip door visie heeft een grote invloed gehad in de keuzes die ik vanaf nu maak om Deining aan te sturen, koers te houden en verder te laten groeien. De werkwijze die we hebben gekozen past erg goed bij mij en de wijze waarop ik Deining voortaan aan wil sturen. Om te ontdekken hoe je zelf als ondernemer geladen bent is essentieel geweest voor de rest van het traject. We hebben het oorspronkelijk breed aangevlogen en in een heel fijn proces vanuit mijn missie vertaald naar visie en middels strategische (OGSM) wijze in haalbare doelen gegoten.

Hierdoor is er flink wat veranderd binnen Deining. Doelen zijn duidelijker en iedereen streeft dezelfde doelen na, we spreken allemaal dezelfde taal! Daarbij hebben we mede door dit traject nu ook een fantastisch vrijwel geheel nieuw team weten aan te trekken. Ik heb alle ingrediënten in huis om de geoliede bedrijfsvoering in te voeren die ik voor ogen zie. Mijn visie op de toekomst is dat ik weer in mijn bedrijfsfundament en doelen ben gaan geloven, dat er weer “muziek” in zit, juist ook in deze corona periode! Barbara is zeer nauw betrokken op het proces van persoonlijke en bedrijfsmatige verandering, ze is daarbij erg accuraat en punctueel. Ze doet wat ze belooft. Ze is heel erg bereid om zich flexibel te tonen.

Persoonlijk daagt ze mij uit waardoor we regelmatig eens “fijn botsen“ met daaruit voortkomend eigenlijk alleen maar verbetering. Ik zou Grip door Visie aanbevelen als je jouw “verandervraagstuk “ op zowel persoonlijk als bedrijfsmatig vlak aan wilt gaan, als je grip wilt. Barbara is een zeer betrokken en vertrouwelijk coach hierin. Ik ben altijd bereid om een kop koffie te drinken met degene die meer wil horen over haar werkwijze en hoe wij dit traject bij Deining hebben aangevlogen het afgelopen jaar! 

Periode februari 2019 – juni 2020

Madison van WanrooijBarbara heeft een bijdrage geleverd aan mijn persoonlijk en professioneel leiderschap. Haar duidelijke uitleg van modellen en theorieën tijdens de OGSM sessies en het geven van concrete voorbeelden om de theorie nog beter te begrijpen vielen mij erg op in haar werkwijze. Ik heb mede door de OGSM sessies meer strategisch inzicht ontwikkeld en mijn taken en verantwoordelijkheden beter leren structuren.
Ik sta door haar reflectie in persoonlijke coachingssessies sterker in mijn schoenen als leidinggevende en heb meer inzicht in de gevolgen van mijn gedrag. Barbara kon mijn gedrag duidelijk spiegelen. Ik heb daardoor voor de toekomst een betere en duidelijkere manier van communiceren geleerd, zowel naar mezelf als naar anderen. Mijn visie is nu geladen met een duidelijk zelfbeeld over waar ik sta en welke doelen belangrijk zijn voor mij in het leven en in werk.

Barbara straalt rust uit, luistert aandachtig, ze neemt de tijd voor je en ze geeft concrete feedback. Ze is een echte professionele en betrouwbare business psycholoog/mentor op persoonlijk en professioneel gebied. Ik zou Barbara zeker aanraden aan anderen. Zij blinkt uit in het geven van persoonlijke coachsessies en ik zou in de toekomst dan ook graag meer sessies bij haar willen boeken.

Periode mei 2019 – mei 2020

The Place To Be Chris van Brokhorst Jolande van Bokhorst

Barbara stelt scherpe vragen waardoor je aan het denken wordt gezet. Door deze vragen kwamen er problemen naar voren en kregen wij een scherper beeld over wat wij willen in de toekomst met betrekking tot ons bedrijf; The Place To Be (een retraite boerderij).

Barbara was geraakt door ons concept over het inblazen van nieuw leven in rituelen. De gesprekken hebben er voor gezorgd dat we nu nog beter in contact zijn met onze drijfveren (hoe zijn wij geladen als mensen en als ondernemers). Door dit traject zien wij meer helder voor ogen wat wij willen bereiken met ons bedrijf.  Barbara is een enthousiaste en gedreven mentor die zichtbaar voldoening haalt uit het begeleiden en op weg helpen van ondernemers. Ik zou haar  aanbevelen voor anderen die bezig zijn met het opzetten van een bedrijf en nog niet helemaal helder kunnen verwoorden wat hun visie is en hoe ze die vertalen naar hun bedrijfsvoering. 

Periode oktober 2019 – maart 2020

Manfred van Doorn en Sylvia MastenbroekOnze eerste ontmoeting met Barbara noem ik een Happy ‘Coincidence’ dat direct resulteerde in een langdurige samenwerking. Ze heeft ons geholpen in het proces van bewustwording waar ons bedrijf stond en waar het naartoe kan gaan bewegen. Terugkijkend was het een ‘therapeutische reis’ waarin we hebben gereflecteerd op onze ontstaansgrond en vervolgens ons bestaansrecht en de consequenties daarvan bedrijfsbreed hebben geformuleerd voor de komende 3 jaar. Vooral de term ‘laden’ heeft hierin voor ons een diepere betekenis gekregen. We hebben het traject afgesloten met een duurzaam business plan, waardoor we nu gerichter actie ondernemen. Ook konden we op meer zakelijke wijze gehoor geven aan de oproep van onze partner Porticus om ons bedrijf op te gaan schalen waardoor ons verhaal een groter publiek kan bereiken.

Barbara is een geduldige vasthoudende compassievolle business psycholoog. Ik vind dat ze op een ongelooflijk scherpe en zuivere manier mensen en situaties waarneemt en inschat. Naast  coaching denk ik dat ze ook heel goed is in de begeleiding van groepsprocessen. Wat opviel is haar degelijkheid, zorgvuldigheid en kwaliteit van aandacht. We zijn ons daardoor meer bewust van onze sterke en zwakke kanten en hebben nu een duidelijk focus en urgentiebesef. Door op onze visie te sturen is onze droom (de missie van Double Healix) bestuurbaar geworden. We  hebben meer grip op het richten van onze middelen en energie. 

We hebben helder gekregen wat ons drijft, waar wij voor staan en wat we willen en kunnen betekenen voor anderen. Door de coaching van Barbara zijn wij tot een missie, visie en aanpak gekomen waar ook onze nieuwe partners zich goed in kunnen vinden. We kunnen dat ook op aansprekende wijze uitleggen aan klanten. Ons verhaal klopt nu beter en komt meer uit ons hart.

Barbara is scherp, intelligent, doortastend, vasthoudend, geduldig, geïnteresseerd en zo nodig confronterend. We hebben ook erg veel gelachen en dat is ook belangrijk.

Wat opvalt aan haar stijl is dat zij start vanuit ieders levensverhaal, drijfveren, talenten, uitdagingen en kwaliteiten. Deze input bracht zij samen en dat hebben we vervolgens kunnen  vertalen naar een gemeenschappelijke missie, visie en aanpak. Zo kwamen we uiteindelijk tot een meer geladen positionering en aanbod waar we zelf echt blij van worden en waar we graag de markt mee opgaan. We hebben nu een steviger fundament waarop we verder kunnen bouwen. We bevelen Grip door Visie dan ook zeker aan. Het wordt steeds belangrijker om je te onderscheiden op de markt en naar buiten te treden met een uniek, aansprekend verhaal over waar jij of je bedrijf voor staat. Wij hebben daar dankzij de coaching van Barbara stappen in gezet en gunnen dat anderen ook. 

Ik had behoefte aan inzichten in mijn onderbewuste drijfveren, obstakels en krachtvelden en hoe deze gerichter in te zetten om er ook meer energie uit te kunnen halen. Barbara is professioneel en persoonlijk tegelijk. Haar integriteit, persoonlijke oprechte interesse, gedrevenheid en geen genoegen nemende met halve antwoorden kenmerken haar manier van coachen. Door haar bijdrage is enerzijds mijn inzicht vergroot en anderzijds zijn onderbewuste drijfveren aan het licht gekomen, dan wel anders belicht. Hierdoor heb ik ook andere energievelden van mezelf leren kennen, welke ik nu effectief kan aanboren en inzetten waar nodig. Ik ervaar door de coaching van Barbara een verruiming van mijn leiderschapsstijl en kan mijn energie en drijfveren gericht in zetten en linken aan een overkoepelend plan waar ik heel gepassioneerd over ben: Health & Wellbeing voor het personeel bij Teva. Ik kan mijn visie nu sterk door vertalen in dit plan, Barbara heeft mij daarin focus en grip gegeven. Ik zou Barbara aanbevelen voor een ieder die open staat voor inzicht, ontwikkeling, een persoonlijke aanpak en het gesprek aan durft te gaan, waarbij je de regie niet in handen hebt! Durf je te laten verrassen door Barbara en jezelf, dan is een volgende stap in je ontwikkeling gezet!

“Barbara heeft mij geleerd te kijken naar mijn energiebronnen en de link gelegd naar het fundament van mijn onderneming. Haar coaching en organisatieadvies brengt je van zelfkennis naar zelfverwezenlijking. Haar stijl is een combinatie van diepe interesse en intelligente scherpte. Ik gun iedereen een mentor die dat kan leveren. Zelf ken ik er maar één die dat kan bewerkstelligen.”

“Barbara heeft helder gekregen wat wij niet helder genoeg hadden binnen het te vormen bedrijf en maakte duidelijk wat er nodig was om tot een potentieel succesvol businessplan te komen. Het was fijn met haar in een positief kritische sfeer te werken. Barbara is persoonlijk waar het kan, zakelijk waar het moet. Ze weet snel een professionele en persoonlijke sfeer neer te zetten die ervoor zorgt dat je open en zonder oordeel met haar kan werken om het beste te doen voor je bedrijf/jezelf. Zelfs als dat voor ons in dit geval betekende – pas op de plaats. Ik heb door haar begeleiding kunnen berusten in het pas op de plaats maken – nogal een uitdaging in mijn geval. Beginnend ondernemers die serieus met een gedegen plan aan de gang willen en daar hulp bij kunnen gebruiken van een ervaren, beslagen en positief kritische business coach zou ik Barbara zeker aanraden.”

“Barbara heeft ons scherper laten nadenken over wat ons uniek maakt en ons dat laten opschrijven middels een gestructureerde aanpak. Het hele team voelt zich hier eigenaar op en is meer gedreven om zich hier hard voor te maken. Ze is als adviseur kritisch, accuraat en zoekt naar datgene wat er uniek is door, totdat zij het gevonden heeft.  Ze daagt een team uit en neemt niet met het eerste antwoord genoegen.

Uiteindelijk krijgt ze alle  neuzen dezelfde kant op! Barbara biedt structuur op het juiste detailniveau en helpt ondernemers om hun uniciteit te vatten.

“Barbara is een zeer ervaren professional en staat bij velen bekend om haar authentieke, maar soms ook confronterende aanpak. Ze is heel inspirerend, enthousiast, analytisch en resultaatgericht. Al deze mooie kwaliteiten zet ze in om je te helpen met je vraagstuk. Dit doet ze vanuit haar hart met bezieling, passie en integriteit. Mij heeft ze succesvol geholpen met het vormen van een basis missie en een visie. Als ik terugdenk aan deze sessie, dan krijg ik opnieuw kippenvel, vertrouwen, energie en inspiratie!”

Image result for selfa verlaat

“Ik kwam samen met mijn start-up partner in contact met Barbara. Wij wilden graag een samenwerking aangaan, maar hadden eigenlijk geen idee hoe we dit aan moesten pakken. Barbara heeft ons vervolgens tools gegeven om daar mee aan de slag te gaan. We kregen opdrachten mee die ons inzicht gaven in hoe we onze ideeën concreet konden maken. Er was altijd de toets of het haalbaar was en of het onder aan de streep iets ging opleveren. Heel veel kritische vragen en leuke en creatieve oefeningen, waardoor wij elkaar als zakenpartners beter leerden kennen. Langzaam maar zeker vormde zich daar een business model. Barbara trekt je echt door de moeilijke fases heen. Wanneer wij het eigenlijk niet meer zagen zitten (lees: overweldigd waren met alle ideeën) gingen we zitten met Barbara en kwamen we bruisend van de energie en goede moed weer naar buiten. Zonder Barbara waren wij nooit zover gekomen, en ik zou haar dan ook aan iedereen aanraden als adviseur en coach. Ook persoonlijk heeft ze mij echt goed na laten denken over waar ik voor sta en ga, wie ik ben en hoe ik overkom op anderen. Ik hoop dan ook zeker in de nabije toekomst weer met haar te kunnen werken aan mijn dromen!”

Ik heb de Skydive als een onvergetelijk dag ervaren. Eindelijk iemand waarbij ik echt met de billen bloot moest, en ondanks het voelen van weerstanden dat ook echt heb gedaan. Ik heb veel zaken besproken die ik niet vaak uitspreek. Barbara heeft een totaalbeeld van mijn neergezet. Door het doorvragen en doorvragen ben ik bewuster geworden van wat ik heb meegemaakt en welke rol ik daarin heb gehad, of mezelf heb toebedeeld en waar ik heen wil. Ze is daarin zeer volhardend.

Barbara is heel persoonlijk, authentiek en integer. Ze spiegelt om een manier waardoor ik zonder enige moeite over mijn uitdagingen kon vertellen. Ze kan er  helemaal voor de ander zijn omdat ze heel goed luisteren en niet interpreteert.  Ze laat je denken en voelen net zolang tot dat je bij de kern bent. Ik kom nog steeds bij Barbara, haar sessies zijn zeer gestructureerd, resultaatgericht en ze werkt  aan de hand van  duidelijke methodes. Barbara geeft uitleg daar waar het behoeft en houdt de vragen die zijn ingebracht als leidraad. Ze maakt gebruik maakt van zeer veel en gedegen vakkennis. Hierdoor is er altijd resultaat.  

Door de Skydive is er zeker iets veranderd. Ik zie perspectief en heb grip op de toekomst. Ik merk nu al dat ik steviger in mijn schoenen sta.  Ik weet nu wat IK wil. Dat betekent dat ik heel veel energie heb gekregen. Dat wat ik zo graag wilde bereiken is gelukt. Ik heb veel vertrouwen in onze verdere samenwerking! 

Van de foto op je webiste straalt energie, kracht en warmte af. Zo heb ik je precies ervaren.

 

 

Barbara is heel waardevol voor mij geweest. Ik had in 1e instantie een aantal vragen over mijn toekomst, die ik voor mezelf niet helemaal tastbaar kreeg. Ze was voor mij echt een inspiratiebron en ze heeft me veel mooie nieuwe inzichten gegeven.  Door haar is mijn energie weer gaan stromen en ben ik vol enthousiasme en gedrevenheid een volgende stap op mijn persoonlijke reis aan het maken. Dit voelt zo ontzettend goed!

Barbara is als persoon heel authentiek en puur en ze legt heel veel  bezieling in haar werk. Haar grote kracht is dat ze oprecht kan luisteren en doorvragen, zonder een oordeel te vormen. Ze is  heel  betrokken. Hiermee weet zij in een heel korte tijd precies de kern te raken en deze ook op een positieve manier te benoemen. Ook straalt Barbara een heel fijne en rustgevende energie uit. Je voelt je meteen op je gemak. Ze is een natuurlijk leider!

De werkwijze van Barbara sprak mij erg aan, omdat zij echt terug gaat naar de basis en vanuit hier heel snel naar de kern komt. Vanuit de kern maakt zij een mooie brug naar je vraagstuk en maakt deze samen met jou praktisch. 

Ik heb ook het vervolgtraject (Breaking the Waves) gedaan. Dit traject ervaar ik als heel waardevol en helpt mij concreet verder in de goede richting. Ik zou Barbara zeker aanbevelen bij mensen die graag een persoonlijke verandering willen doormaken of zoekende zijn in hun werktoekomst en dit voor zichzelf niet voldoende tastbaar krijgen.

Door de sessies met Barbara is er veel veranderd. Deze ‘vlucht’ heeft mij heel veel positiviteit  en ook een aantal spannende vraagstukken gebracht. Ik ben met veel meer zelfvertrouwen en gedrevenheid aan de slag gegaan met mijn opdrachten!

“Samen met Barbara heb ik gekeken naar waar ik op het punt stond met mijn ondernemerschap. Door de gesprekken heb ik inzicht gekregen in mijn functioneren als ondernemer en kon ik in de tussenliggende tijd met opdrachten en verkregen inzichten aan de slag. Barbara kadert haar tijd strak, dus je weet waar je aan toe bent. Zij is een prettige gesprekspartner en komt snel tot de kern van de groei/stagnering van de onderneming en van jou als mens. Het maakte haar tijdens het traject niet uit dat wij elkaar op een andere manier ook kennen. Haar professionaliteit en resultaat blijven voor haar voorop staan.”