Workshop: de reis van de visie gedreven ondernemer

Ondernemen kun je vergelijken met een expeditie; een ondernemer is net als een avonturier op  spannende bestemming, hij moet zijn koers bepalen en daarin alert zijn op (buiten) kansen. Tijdens de expeditie krijgt een ondernemer onherroepelijk te maken met tegenslag waardoor hij of zij leert van fouten, daarna beter begrijpt waar de mogelijkheden liggen en daarna genieten van succes. Na deze fase wordt het pas echt menens. Groei brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, en vaak volgt er dan een periode waarin de expeditie doorgezet moet worden tijdens de gure herfst en strenge winter. De ondernemer moet een nieuwe orde scheppen en deze opnieuw bestuurbaar zien te maken, hij of zij komt er op de harde manier achter dat oude gedragingen niet meer werken dat hij of zij zichzelf opnieuw uitvinden om de alles goed bij elkaar te houden. Pas dan is de expeditie afgerond en is de ondernemer met hernieuwde kennis klaar voor het volgende avontuur.

Workshop: sturen op visie gedreven energie

Prestaties worden bepaald door gedrag. Gedrag wordt bepaald door energie. Als je dit tot je laat doordringen weet je waar je op moet letten als leider. Energie is dé brandstof waar de grote leiders van vandaag over schrijven, de nieuwe pijler om rekening mee te binnen de strategie. Als de energie in balans is stijgen de prestaties. Energie is namelijk de beste voorspeller van succes! De vraag is hoe krijg je de energie in de juiste balans zodat je er effectief op kunt sturen.

In de workshops energie gaan we kijken hoe het op dit moment met de energie van de individuele werknemers gesteld is en hoe het gaat met de energie op team niveau. Energie kun je vrij makkelijk en heel betrouwbaar in kaart brengen op diverse factoren. We kijken waar het lekt, waar het stroomt en welke effecten het energie niveau heeft op de prestaties en de cultuur van jouw bedrijf. Nadat je hebt geleerd hoe energie werkt krijg je de tools om anderen aan te steken. Tot slot leer je hoe je in 5 stappen een bewezen succesvol verandertraject vormgeeft waar gedreven energie de belangrijkste driver is.

 

Workshop: de reis van de visie gedreven ondernemer

Een kaart van de wetten van het visie gedreven ondernemerschap

Werkwijze
In 1/2 dag (5 uur) ga je op expeditie en reis je langs de 12 bestemmingen die een echte visie gedreven ondernemer doorloopt. Je leert alles over de spanningsvelden die bij alle bestemming horen en hoe je deze kunt hanteren (bijvoorbeeld omgaan met de spanning tussen orde en chaos, oorzaak en gevolg, opbouw en afbraak etc.) De expeditie begint net als iedere goede blockbuster met de proloog en eindigt met een elixer (de bezielde ondernemer). Laat je zelf verleiden tot een avontuur dat onherroepelijk de kijk op jouw ondernemerschap verandert.

Kosten
€425,- (B2B op aanvraag)

Meer informatie

Workshop: sturen op visie gedreven energie

Voor ondernemers en leiders die willen sturen op gedreven energie

Werkwijze
Na 1/2 (5 uur) dag  weet je alles over de kracht van gedreven energie bij mensen. Je leert wat energie precies is (niet alleen vitaal, maar ook mentaal, emotioneel en sociaal). Met de energietest kun je jouw energiebalans of die van jouw bedrijf in kaart brengen. Je leert hoe je gedreven energie kunt activeren bij jezelf en anderen, bijvoorbeeld je teamleden of omgeving. Je krijg tools hoe je op gedreven energie kunt sturen en je gaat naar huis met een beproefde methode om duurzame energie gedreven veranderingen bij jezelf of in jouw team kunt door te voeren.

Kosten
€395,- (B2B op aanvraag)

Meer informatie
De genoemde prijzen zijn exclusief  btw en reiskosten. (losse gesprekken € 110,00- per uur)
Voor de zakelijke markt  Uurtarief € 140,-  Dagtarief  € 1050.- Dagdeeltarief: € 675,- exclusief btw en reiskosten

Wat levert de reis van de ondernemer je op?

 • Inzicht in de 12 universele stappen die iedere ondernemer doorloopt
 • Een breder plaatje van de waar jij je bevindt in de reis en hoe je verder kunt
 • Inzicht in de wetmatigheid van de zes spanningsvelden die je tegenkomt
 • Verzoeningsstrategieën om spanningsvelden te hanteren
 • Je gaat jezelf opnieuw uitvinden en leert hoe je meer bevlogen de volgende reis aan kunt gaan

Wat levert sturen op gedreven energie je op?

 • Inzicht over hoe energie werkt en waarom het zo essentieel is voor jouw bedrijf
 • Het effect van jouw energie op de actuele prestaties
 • Kennis over hoe je op energiebronnen kunt sturen
 • Een bewezen succesvolle methode om anderen aan te zetten tot verandering
 • Handvatten hoe je als energieke leider anderen aanstuurt

Voor wie?

 • Voor leiders
 • Voor ondernemers
 • Voor teams
 • De visie is vertaald in scherpe strategische speerpunten
 • De prioriteiten hebben een duidelijk budget
 • Visual management van Kpi's en doelen
 • Er is een globale en concrete impactplanning (OKR's)
 • De visie is tastbaar; bij mensen, in de structuur en het proces